Nya Anställd

Den 7:e maj börjar Ken Nordlund hos oss som certiferad montör och kommer mestadels jobba med Entreprenad.
Han kommer närmast ifrån JW Rör.                                                                                                Vi hälsar Ken varmt välkomna till Rörbjörnen.

Nya Anställd

Den 9:e april börjar Mattias Attermo hos oss som certifierad montör och kommer mestadels att jobba med Entreprenad.
Han kommer närmast ifrån Kvalitetsbygg VVS & Energi  som ingår i Kvalitetsbygg AB.
Vi hälsar Mattias varmt välkomna till Rörbjörnen.

Nytt Affärssystem

Vi kommer i slutet av mars att implementera ett nytt affärssystem för att hantera våra AO, dagböcker, projekt, ekonomisystem mm. Valet blev systemet NEXT (Nordiska Entreprenadsystem) och deras system är byggt på en modern plattform och är en moln baserat system.
NEXT har ca 250 kunder och växer kraftigt bla kan nämnas kunder som Peab, Veolia och BDX Gruppen, men även många små och medelstora företag inom byggbranschen.
 
NEXT är ett molnbaserat verktyg som innehåller allt som behövs för den dagliga administrationen för bygg-, service- och entreprenadföretag. 
Ni kan även läsa mera på deras hemsida https://www.nordsys.se/se/

Certifierade installatörer år Orbital Duschar

Rörbjörnen är nu certifierade installatörer och återförsäljare för Orbital Duschar. Johan och Björn är dom som blivit utbildade i att sätta ihop duscharna.

Företaget Orbital Systems har utvecklat framtidens dusch  en banbrytande och miljövänlig dusch som uppmärksammats världen över. Med Skype-entreprenören Niklas Zennström som investerare och CNN som medial beundrare är Orbital Systems nu redo för global lansering.
Den patentskyddade tekniken som Orbital Systems utvecklat återvinner vatten för användning i hushållsapplikationer. Den möjliggör världens mest avancerade och effektiva duschsystem som sparar över 90 procent vatten och 80 procent energi samtidigt som vattnet blir renare än vanligt kranvarmvatten. 
Orbitals mål är att hjälpa människor över hela världen att spara energi och vatten och samtidigt bidra till att skapa en hållbar framtid.

Rörbjörnen kommer att börja med att installera 20 st duschar i Nacka.
 

Största ordern

Vi har nu fått vår största order någonsin och det är kv Blästern.
Beställare är Kungsleden storstad AB  / Forsen projekt
Det som skall göras är Rördragning stråk, värme, avlopp i 3 plan, Stor-kök, hotellrum, bar / cafe
Detta skall drifta ca 260 hotellrum.
Start februari 2018 och skall vara klart december 2018
 

Brick by Brick

Vi har ny startat ett systerföretag som skall syssla med installationssamordning. Företaget heter Brick by Brick och ni kan gå in på hemsidan www.brickbybrick.se och kolla runt. Vi ser vissa synergier och ett stort behov av denna kompetens i marknaden. Vi kommer att anställa folk och då främst vvs montörer som vill vidareutveckla sig till installationssamordare.
Två utav våra montörer kommer att gå en installationssamordningskurs på tre dagar och det är Jan och Jacob. 
 

Ny anställd

Den 11:e september börjar Theo Forsman hos oss och han har ett år kvar som lärling. Han har tidigare jobbat på J. Alenius VVS.
Theo kommer främst att jobba med service men kommer till en början att få jobba med både service och entreprenad för att få en bred kunskap. Vi hälsar Theo varmt välkommen till Rörbjörnen.
 

Oscar Properties

Vi har fått ett akut uppdrag att färdig ställa fastigheten Industriverket som skall bli bostäder och ägare är Oscars Properties, då det blev problem med den förra VVS firman. Det är Jan och Jacke som sköter uppdraget och i övrigt så har vi hyrt in personal. Uppdraget är på löpande räkning.
 

Ny anställd

Vill bara informera om att vi har anställt Roger Nässen och han börjar hos oss den 30:e januari.
Roger kommer främst att arbeta med service och mindre byggen.
Han kommer tidigare ifrån Bravida och senast ifrån Assemblin.
Vi hälsar Roger varmt välkommen till oss på Rörbjörnen.
 

Nytt projekt

Vann i dagarna en upphandling.
Det är tillsammans med Noccon, som vi idag bygger ett LSS-boende med ute i Täby.
Lite kort om projektet.
Vattmyraäng, beläget i Järfälla. Det är nyproduktion utav 18st ”kedjehus”.
Husen är i 2 plan med golvvärme, 2 badrum, kök samt en frånlufts VP (Nibe F750)